Wine tour Greece

Wine tour Greece

Ανακαλύψτε μαζί μας τους Ελληνικούς αμπελώνες ...

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ βρίσκεται στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδος με φόντο την λίμνη των Πετρών, ανάμεσα στο γραφικό Νυμφαίο και στο κοσμοπολίτικο χειμερινούς προορισμούς Βίγλας και Αγίου Αθανασίου. Ένας έμπειρος αμπελουργός, ο Μάκης Μαυρίδης και ο δημιουργός πολλών επιτυχημένων Ελληνικών επώνυμων οίνων, ο οινολόγος Άγγελος Ιατρίδης με μεταπτυχιακές σπουδές στην σχολή οινολογίας του Πανεπιστημίου του Μπορντό, ένωσαν το πάθος και την αγάπη τους για το αμπέλι και το κρασί στο ιδανικό εδαφοκλιματικό περιβάλλον του Αμυνταίου. Στόχος τους ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΦΑ είναι η ιδιαίτερη φροντίδα στην εκμετάλλευση του ιδιόκτητου αμπελώνα 850 στρεμμάτων, με τις υψηλότερες προδιαγραφές διαχείρισής του. Το αμπελοοινικό οικοσύστημα της περιοχής Αμυνταίου συγκεντρώνει όλα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά ενός μοναδικού αμπελώνα και στόχος της ομάδας του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΦΑ είναι η ανάδειξη της δυναμικής και της μοναδικότητας του αμπελώνα με απόλυτο σεβασμό στα ποιοτικά δεδομένα της οινικής διαδικασίας.

Το Οινοποιείο Κτήμα Αβαντίς ιδρύθηκε το 1994 από τον Απόστολο Μούντριχα. Βρίσκεται μόλις 45′ λεπτά απόσταση οδικώς από την Αθήνα και μόλις 5′ λεπτά από την Χαλκίδα, στον Μύτικα, στο Ληλαντίο Πεδίο της Εύβοιας. Το Οινοποιείο είναι επισκέψιμο όλο τον χρόνο Σάββατα & Κυριακές για ξενάγηση & γευστική δοκιμή των κρασιών. Πάμπολλοι επισκέπτες – Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται το πιο γνωστό ευβοίκό Οινοποιείο όλο τον χρόνο, και είναι πλέον σαφής Οινοτουριστικός προορισμός για όλους τους Οινόφιλους παρέα με τα παιδάκια τους. Μπορείτε να χαλαρώσετε στον φιλόξενο κήπο δίπλα στον αμπελώνα του Sauvignon Blanc που περιβάλει το οινοποιείο. Κοντά μας θα ζήσετε την έννοια του οινοτουρισμού σε μία πολύ όμορφη επίσκεψη σε ένα από τα καλύτερα ελληνικά οινοποιεία. Το Κτήμα Αβαντίς έχει στην ιδιοκτησία του 200 στρέμματα ιδιόκτητους αμπελώνες στην κεντρική Εύβοια.

H βάση του κρασιού KTHMΑ ΓAIAΣ βρίσκεται στον τρόπο διαχείρισης του αμπελώνα μας, στο Κούτσι. Στόχος είναι η συμπύκνωση όλων των ουσιών σε ένα πολύ μικρό αριθμό σταφυλιών.

Η ιδιαίτερη οινοποίηση επιτρέπει στο ήδη πυκνό σε ουσίες σταφύλι, να εκφραστεί στο κρασί με τον πιο απόλυτο και ολοκληρωμένο τρόπο. H πολύ μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση είναι το σημείο κλειδί της πρώτης φάσης της οινοποίησης. Στη συνέχεια, το κρασί ωριμάζει για 12 τουλάχιστον μήνες μέσα σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225lt. Το δάσος προέλευσης του ξύλου, ο βαθμός καψίματός του, ο τρόπος κοπής του, κάθε λεπτομερές χαρακτηριστικό έχει εξεταστεί και επιλεγεί έτσι ώστε να έχουμε τελικά ένα κρασί με ιδιαίτερα σύνθετη προσωπικότητα.Το KTHMA ΓAIAΣ εμφιαλώνεται χωρίς καμία απολύτως κατεργασία, διαφυλάσσοντας, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Βαθύ ερυθροϊώδες χρώμα,με αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρύφαλλο. Η λιπαρότητα, ο όγκος, το σώμα, η δομή και η γευστική διάρκεια συμπληρώνουν το γευστικό καμβά της ασυνήθιστης αυτής Νεμέας.

Πρόκειται για ένα κρασί με δυναμικό παλαίωσης εικοσαετίας.
Περάστε το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ σε μία φαρδιά καράφα (decanting) τουλάχιστον μισή ώρα πριν το απολαύσετε.

Ελληνικά κρασιά...

Shopping Basket